Gratäng med rostad blomkål

10 portioner

Ingredienser

  • 700 g blomkål
  • 400 g gul och röd lök
  • 4 msk rapsolja
  • 20 st ägg
  • 300 g Hjordnära Mjölk 3%
  • 200 g Hjordnära Vispgrädde
  • 375 g Ljuva Ostcrème Original
  • 625 g Lindahls Ekologisk Cottage Cheese
  • 1 msk salt
  • 1 tsk peppar
  • 100 g lingon

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Skär blomkål och lök i mindre bitar. Lägg blomkål och lök med rapsolja på ett bleck och rosta gyllenbruna i ca 15 min. Ta ut och ställ åt sidan. Blanda ägg, mjölk, grädde och ostcrème. Rör ner cottage cheese och tillsätt salt och peppar. Häll upp i bleck och grädda i 18–20 min. Fördela blomkål och lök på gratängen. Strö över lingon.