Gratinerad grönkål och tortilla

8 portioner
Ingredienser
  • 150 g gul lök, fint skivad
  • ca 400 g grönkål
  • salt
  • vatten
  • 500 g kryddade tortillachips
  • 500 g salsasås
  • 250 g svarta bönor
  • olja till att smörja formen med
  • 180 g Galbani Mozzarella Grattugiata
  • 8 st ägg
  • salt och peppar
Till servering
  • 1 dl koriander, skuren
  • limeklyftor
Så här gör du

Sätt ugnen på 200°C. Fräs lök mjuk i lite olja. Skölj kålen, skär bort de hårda stjälkarna och hacka den grovt. Fräs kål tillsammans med lök, en nypa salt och en skvätt vatten, tills kålen har mjuknat. Blanda tortillachips och salsasås med händerna i en bunke. Vänd ner grönkålsblandningen samt svarta bönor. Lägg alltsammans i en smord ugnsform. Grädda i ca 15 minuter. Ta ut formen och strö över Mozzarella Grattugiata. Gör gropar i blandningen och knäck ett ägg i varje grop. Salta på äggen. Grädda i ytterligare ca 10 minuter. Strö över koriander. Servera med limeklyftor och extra salsasås.