Grekisk Pannoumisallad

10 portioner
Ingredienser
  • 10 st Pannoumi, skivad 60 g eller 100 g
  • 30 ml olja
  • 1,5 kg tomater
  • 500 g gurka
  • 500 g rödlök
  • 500 g röd paprika
  • 1 kg sallad, t ex roman
Till vinägrett
  • 1,25 dl olivolja
  • 1 dl mild rödvinsvinäger
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 liten gul lök, hackad
  • 1 tsk hackad vitlök
  • salt, svartpeppar
Till servering
  • Bröd
Så här gör du

Vispa eller skaka ihop vinägretten, smaka av med salt och peppar. Låt stå en stund och mogna.

Skär alla grönsakerna i fina salladsbitar och lägg i skålar. 

Grilla Pannoumin (pensla med lite olja om det behövs) och lägg den på toppen av salladen. Skeda över vinägrett och servera direkt.