Grillad Pannoumi med chilirostad kål

10 portioner
Ingredienser
  • 1 kg Pannoumi Stek & Grillost (10 skivor)
  • 50 ml olja
Till kålen:
  • 2 kg spetskål, ansad
  • 2 kg kål, t ex broccoli och blomkål
  • 100 g GoChuJang, koreansk chilipasta
  • 100 ml olja
  • 50 ml vatten
Till dressing:
  • 200 ml majonnäs
  • 30 ml japansk soja
  • 5–10 ml sesamolja
  • 15 ml risvinäger
  • 15 ml flytande honung
  • 30 g sesamfrön, rostade
Så här gör du

Vispa ihop alla ingredienserna till dressingen. Smaka av med vinäger, salt och sesamolja. Skär spetskålen i centimetertjocka klyftor och lägg på ett bleck. Skär kålen i små buketter och lägg på blecket. Vispa samman chili, vatten och olja, ringla det över grönsakerna och blanda runt så att allt blir ordentligt smaksatt. Krydda med salt och rosta i ugn, ca 160° i 15 minuter tills grönsakerna är genombakade. Pensla Pannoumin med olja och grilla eller stek den någon minut på varje sida. Servera kålen tillsammans med dressing och Pannoumi.

Näringsvärde per portion:
Fett 47 g, Protein 31 g, Kolhydrater 18 g.