Grilled cheese wrap

10 portioner
Ingredienser
  • 1000 g Pannoumi Stek- och Grillost skivad á 100 g
  • 30 ml olivolja
  • 10 st tortilla, stora, á ca 60g
  • 150 g bbq-sås
  • 300 g salladsblad
  • 200 g rödlök, tunt skivad
Pickels:
  • 400 g slanggurka, tunt skivad
  • 6 g salt
  • 12 g strösocker
  • 15 ml mild vit vinäger
  • 3-5 ml sesamolja
  • 15 g sesamfrön, rostade
Salsa:
  • 400 g majskorn, avrunna
  • 200 g tomat, tärnad
  • 20 g färsk koriander
  • 50 ml pressad lime
  • 10-30 g sambal oelek
  • 75 ml olivolja
Så här gör du

Rör ihop alla ingredienser till salsan. Smaka av med salt, peppar, sambal oelek och lime.

Blanda alla ingredienserna till pickelsen, låt den vila minst 30 minuter i kylen. Smaka av med salt, socker och vinäger.

Olja in medelvarmt stekbord/stekhäll/stekpanna och stek osten gyllenbrun, ca 4 minuter på varje sida. Skär osten i stavar.

Bred bbq-sås på bröden, lägg på grönsaker, salsa och ost, rulla ihop till fina wraps.

Tips – salsan kan smaksättas på många olika sätt. Tillsätt chili eller ingefära. Om gästerna inte uppskattar koriander så byt ut den mot bredbladig persilja.