Grönkåls- och ostsoppa med Ljuvliga bullar

10 portioner
Ingredienser
Grönkåls- och ostsoppa
  • 1 ägg per person
  • 600 g grönkål, i bitar
  • 1 st purjolök, skivad
  • 1 st gul lök, skivad
  • 1 l vatten
  • 1 dl kycklingfond
  • 300 g Ljuva Ostcrème Original
  • salt
  • peppar
Ljuvliga bullar eller bröd
  • ½ pkt jäst, färsk
  • 2,5 dl vatten
  • 2 msk honung
  • 2 tsk salt
  • ½ dl havre, hel blötlagd och kokt
  • 2,5 dl Ljuva Ostcrème Original
  • 1 dl rågmjöl
  • 7 dl vetemjöl
  • Ljuva Ostcrème Original, till pensling
  • Ev ägg, till pensling
Så här gör du

Grönkåls- och ostsoppa
Sätt in äggen i ugnen på 64° ånga i 35 min. Koka ihop hälften av grönkålen med purjolök, lök, vatten och kycklingfond. Låt koka i 15 min. Mixa i resten av grönkålen med Ljuva Ostcrème. Smaka av med salt och peppar. Servera ägget i soppan.

Ljuvliga bullar eller bröd
3 bröd eller 30 bullar

Lös upp jästen i vattnet. Blanda i honung, salt, havre och Ljuva Ostcrème. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta på låg hastighet tills en fin deg formats. Låt jäsa i bunken till dubbel storlek. Arbeta på bänken och tillsätt ev. lite mjöl så att degen blir smidig att arbeta med. Rulla ut degen och skär till bullar eller bröd. Pensla bröden/bullarna med lite Ljuva Ostcrème utblandat med ägg eller vatten. Grädda i 175 grader i ca 14 min för bullar och 25 min för bröd.