Ingredienser
- Välj bröd, chark, ost och gröna tillbehör som passar din profil.
Picklad rödlök
- 300 g rödlök, skalad och tunt skivad
- 1 dl ättika 12%
- 1,5 dl rörsocker
- 2,5 dl vatten
- ½ tsk salt
- 2 st svartpepparkorn
- ½ röd chili, urkärnad
Grönkålsspread
- 200 g grönkål, strimlad
- smör/rapsolja
- 4 dl Président Tartimalin Färskost
- 150 g picklad rödlök
- 30 g gula russin
- svartpeppar
- 1 tsk fänkål, torkad, mald
Så här gör du
Picklad rödlök
Koka upp lagen och häll den över löken, låt sedan dra i ca 3 timmar.
Grönkålsspread
Rosta hastigt grönkålen (inga stjälkar) i smör eller rapsolja. Blanda alla ingredienserna till en spread.
Bre ett tunt lager spread i botten på brödet. Spara picklad rödlök till garnering.