Grönkålsspread med picklad rödlök och russin

Ingredienser

  • Välj bröd, chark, ost och gröna tillbehör som passar din profil.
Picklad rödlök
  • 300 g rödlök, skalad och tunt skivad
  • 1 dl ättika 12%
  • 1,5 dl rörsocker
  • 2,5 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 2 st svartpepparkorn
  • ½ röd chili, urkärnad
Grönkålsspread
  • 200 g grönkål, strimlad
  • smör/rapsolja
  • 4 dl Président Tartimalin Färskost
  • 150 g picklad rödlök
  • 30 g gula russin
  • svartpeppar
  • 1 tsk fänkål, torkad, mald

Gör så här

Picklad rödlök
Koka upp lagen och häll den över löken, låt sedan dra i ca 3 timmar.

Grönkålsspread
Rosta hastigt grönkålen (inga stjälkar) i smör eller rapsolja. Blanda alla ingredienserna till en spread.

Bre ett tunt lager spread i botten på brödet. Spara picklad rödlök till garnering.