Grönsakslasagne

10 portioner
Ingredienser
  • 900 g Pannoumi Stek- och Grillost i helbit
  • 3 st lasagneplattor, gastro
  • 3 l bechamelsås
Grönsakssås:
  • 300 g rödlök, skalad
  • 50 g vitlök, skalad
  • 800 g aubergine
  • 800 g zucchini
  • 100 ml olivolja
  • 0,50 g oregano, torkad
  • 20 g timjan, färsk, hackad
  • 100 g tomatpuré
  • 1000 g krossad tomat
  • 50 ml koncentrerad grönsaksfond
Så här gör du

Hacka lök och vitlök, skär aubergin och zucchini i centimeterstora tärningar.

Lägg lök, vitlök och olja i en kokgryta och låt det fräsa några minuter på svag värme, tillsätt aubergin och zucchini, låt det fräsa ytterligare några minuter.

Rör i kryddor och tomatpuré, rör om och tillsätt fond och tomat. Låt det koka sakta i 15 minuter under lock tills såsen fått fin konsistens. Späd med lite vatten om den blir för tjock.

Tärna osten i 0,5 cm stora bitar (grönsaksskärare går bra).

Varva grönsakssås, hackad stekost, plattor och bechamel till fina lasagnebleck.

Baka i ugn, 190 grader i ca 30 minuter tills lasagnen är helt varm i mitten.