Grunddeg

ca 25 bitar

Ingredienser

  • 100 g finmalet vetemjöl
  • 500 g mandelmassa
  • 350 g socker
  • 0,4 l ägg
  • 400 g Hjordnära smör, smält och avsvalnat
Med choklad:
  • 20 g finmalet vetemjöl
  • 80 g kakao
  • 500 g mandelmassa
  • 350 g socker
  • 0,4 l ägg
  • 400 g Hjordnära smör, smält och avsvalnat

Gör så här

Sikta mjöl (och kakao) klumpfritt. Blanda mandelmassa och socker med degskrapa tills det blivit till fina smulor. Tillsätt smör och ägg lite i taget under långsam rörning och tillsätt sist mjöl (och kakao) utan att vispa i luft. Täck över degen med plastfolie och låt vila i kylskåp över natten. Degen ger 1 tunn botten, cirka 530×325 mm stor. Täck med bakplåtspapper och sprayfett.