Kaka i bleck – grunddeg

ca 25 bitar
Ingredienser
  • 100 g finmalet vetemjöl
  • 500 g mandelmassa
  • 350 g socker
  • 0,4 l ägg
  • 400 g Hjordnära smör, smält och avsvalnat
Med choklad:
  • 20 g finmalet vetemjöl
  • 80 g kakao
  • 500 g mandelmassa
  • 350 g socker
  • 0,4 l ägg
  • 400 g Hjordnära smör, smält och avsvalnat
Så här gör du

Sikta mjöl (och kakao) klumpfritt. Blanda mandelmassa och socker med degskrapa tills det blivit till fina smulor. Tillsätt smör och ägg lite i taget under långsam rörning och tillsätt sist mjöl (och kakao) utan att vispa i luft. Täck över degen med plastfolie och låt vila i kylskåp över natten. Degen ger 1 tunn botten, cirka 530×325 mm stor. Täck med bakplåtspapper och sprayfett.