Haloumibiffar med kål och persilja- och citronkvarg

10 portioner | 1 tim
Ingredienser
Haloumibiffar
  • 300 g potatis, riven
  • 450 g kikärtor, kokta
  • 180 g gul lök, hackad
  • 300 g zucchini
  • 150 g salladslök, strimlad
  • 300 g haloumi
  • 250 g Lindahls Kvarg 9,2%
  • 2 dl maizena
  • 3 st ägg
  • 4 tsk bakpulver
  • salt och peppar
  • smör och rapsolja att steka i
Vitkål
  • 500 g vitkål, klyftor
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk vitlök, pressad
  • ½ st citron
Persilja- och citronkvarg
  • 300 g Lindahls Kvarg 9,2%
  • 2 st citroner, zest
  • 30 g bredbladig persilja, grovt hackad
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • salt och peppar
Så här gör du

Haloumibiffar
Sätt ugnen på 225°C. Dela och fördela potatis på en ugnsplåt och vänd runt i olja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Skölj av kikärtorna i kallt vatten och mosa grovt i en bunke. Blanda potatis, lök, zucchini, salladslök, haloumi och kvarg. Rör ihop med maizena, ägg, bakpulver och salt och peppar. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek små biffar av smeten på medelvärme, ca 3 min per sida, eller stek i ugn.

Vitkål
Skär vitkålen i stora klyftor. Blanda med salt, olivolja, och den pressade vitlöken. Pressa citronsaft över kålblandningen. Dela sedan citronen i stora bitar och baka av med kålen på 175°C combi 10% ånga i ca 25 min.

Persilja- och citronkvarg
Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Servera med rotfrukter.