Havregrynsgröt med äpple och smörgås med makrill i tomatsås

10 portioner | 20 min

Ingredienser

Gröt
  • 1 l havregryn
  • 2 l vatten
  • 1 msk salt
  • 2 st äpplen, tärnade
  • 3 dl Hjordnära crème fraiche
Smörgås
  • 10 skivor kavring
  • Skånegott smör
  • 300 g makrill i tomatsås
  • 50 g sallad
  • 150 g gurka i stavar
  • 150 g röd paprika i stavar

Gör så här

Gröt 
Portionera upp en del havregryn och två delar vatten och salt i små portionsskålar. Koka en form åt gången i mikrovågsugn på full effekt i ca 1 minut. Toppa med tärnade äpplen och en klick crème fraiche.

Smörgås
Strimla salladen och skär gurkan och paprikan i stavar. Bred brödskivorna och lägg på sallad och makrillbitar. Garnera med gurk- och paprika-stavar vid sidan om.