Ingredienser
Hirsbiffar
- 400 g hirs
- 400 g kycklingfond
- 30 g basilika, hackad
- 150 g Ljuva Ostcrème Origina
- 70 g Allerum Triple cheese
- 5 g salt
- svartpeppar
- smör eller rapsolja till stekning
Tuppvingar
- 2 kg tuppvingar (delade på två bitar, utan vingspets)
- 600 g Ljuva Ostcrème Stark
- 75 g paprikapulver
- 50 g smoked paprikapulver
- 1 st torkad rökt chipotle
- 2 st vitlök solo, finhackad
Grön sås
- 6 dl bechamel
- 4 dl Ljuva Ostcrème Stark eller Original, beroende på vad såsen skall serveras till (mer eller mindre cheddarsmak).
- 2 dl spenatblad
- 1 dl bladpersilja, grovt hackad
- Salt och svartpeppar
Så här gör du
Hirsbiffar
Förväll hirsen i 8 min. Sila av vattnet och skölj med kallt vatten. Rör ut kycklingfonden i hirsen på spisen. Rör tills all fond absorberats. Tillsätt hackad basilika, Ljuva Ostcrème och ost. Smaka av med salt och svartpeppar. Forma till biffar och stek i smör eller rapsolja i panna eller i ugn med stekprogram.
Tuppvingar
Blanda Ljuva Ostcrème med vitlök och alla kryddor. Lägg i tuppen. Låt stå över natten. Stek färdigt i ugn 225° i ca 20 min.
Grön sås
Koka upp bechamellen tillsammans med Ljuva Ostcrème. Mixa samman ostbechamellen med resten av ingredienserna.