Hirsbiffar med cajun- och ostcrèmesrökta tuppvingar

10 portioner

Ingredienser

Hirsbiffar
  • 400 g hirs
  • 400 g kycklingfond
  • 30 g basilika, hackad
  • 150 g Ljuva Ostcrème Origina
  • 70 g Allerum Triple cheese
  • 5 g salt
  • svartpeppar
  • smör eller rapsolja till stekning
Tuppvingar
  • 2 kg tuppvingar (delade på två bitar, utan vingspets)
  • 600 g Ljuva Ostcrème Stark
  • 75 g paprikapulver
  • 50 g smoked paprikapulver
  • 1 st torkad rökt chipotle
  • 2 st vitlök solo, finhackad
Grön sås
  • 6 dl bechamel
  • 4 dl Ljuva Ostcrème Stark eller Original, beroende på vad såsen skall serveras till (mer eller mindre cheddarsmak).
  • 2 dl spenatblad
  • 1 dl bladpersilja, grovt hackad
  • Salt och svartpeppar

Gör så här

Hirsbiffar
Förväll hirsen i 8 min. Sila av vattnet och skölj med kallt vatten. Rör ut kycklingfonden i hirsen på spisen. Rör tills all fond absorberats. Tillsätt hackad basilika, Ljuva Ostcrème och ost. Smaka av med salt och svartpeppar. Forma till biffar och stek i smör eller rapsolja i panna eller i ugn med stekprogram.

Tuppvingar
Blanda Ljuva Ostcrème med vitlök och alla kryddor. Lägg i tuppen. Låt stå över natten. Stek färdigt i ugn 225° i ca 20 min.

Grön sås
Koka upp bechamellen tillsammans med Ljuva Ostcrème. Mixa samman ostbechamellen med resten av ingredienserna.