Högrevsgryta med äppelkräm

25 portioner

Ingredienser

Högrevsgryta
  • 3 kg högrev, tärnad
  • 1 torkad chipotle, hackad
  • 200 g fänkål, strimlad
  • 400 g morötter, skivade
  • 300 g gul lök, klyftad
  • 3 dl koncentrerad grönsaksbuljong
  • 4 l vatten
  • 5 dl svarta bönor, kokta
  • 8 dl adzukibönor, kokta
  • 5 dl Hjordnära Vispgrädde
  • 5 dl Ljuva Ostcrème Original
  • 1 knippe färsk bladpersilja, till dekoration
  • salt och peppar
Äppelkräm
  • 200 g Lindahls Kvarg 9,2%
  • 200 g Salakis Turkisk Yoghurt
  • 150 g osötat äppelmos
  • 2 msk honung

Gör så här

Högrevsgryta
Fräs upp högrev, chipotle, fänkål, morötter samt lök på hög värme. Låt köttet få färg och yta. Slå på vatten efter några minuter och låt det puttra upp. Lägg över allt på bleck och låt puttra ytterligare 3 timmar i ugn. Tillsätt vispgrädde, ostcrème och bönor strax före servering och gör ett uppkok. Smaka av med salt och peppar.

Äppelkräm
Blanda alla ingredienser väl.