Italiensk dubbelmacka

10 portioner
Ingredienser
  • 20 skivor surdegsbröd
  • 1 dl olivolja
  • 30 skivor tomat
  • 30 st Galbani Mozzarella skivad
  • 300 g spread på gröna oliver
  • 100 g Galbani Parmesan, flakes
  • 100 g ruccola
Spread på gröna oliver
  • 300 g gröna oliver, kärnfria, avrunna
  • 15 g färsk basilika
  • 10 g hackad vitlök
  • 50 ml olivolja
  • 50 g Galbani Parmesan, flakes
Så här gör du

Pensla brödet med olivolja, Rosta ena sidan och lägg ut bröden med den rostade sidan ner. Bred på spread på bröden, lägg tomat, mozzarella, parmesan och ruccola på hälften och lägg på resterande bröd som lock.

Spread på gröna oliver
Lägg allt i en mixer och mixa till en slät spread. Smaka av med salt och svartpeppar.

Tips!
Älskar dina gäster burrata? Byt ut den klassiska mozzarellan till den krämiga varianten. Burrata är en riktig hantverksost som kunderna gärna betalar lite extra för. Med få ingredienser av hög kvalitet kan man skapa smakupplevelser som kunden vill återkomma till.

Prova att rimma tomatskivorna i 1-2-3-lag i 10 minuter innan du monterar mackorna för ytterligare smakförhöjning.