Jordnötsflarn

12 stycken
Ingredienser
Flarn
  • 75 g mandelspån
  • 50 g jordnötter, hackade
  • 75 g glykos
  • 125 g socker
  • 75 g Hjordnära Smör, mjukt
Jordnötskräm
  • 60 g Hjordnära Smör
  • 90 g Président Tartimalin Färskost
  • 50 g florsocker
  • 35 g jordnötter, rostade och hackade
  • 40 g jordnötssmör
  • ½ apelsin, endast zest
Så här gör du

Flarn
Blanda alla ingredienser till en klibbig massa. Kyl i 30 min. Väg upp klickar av degen på ca 15 g. Lägg varje klick i en silikonform på ca 7×5 cm i diameter och platta till lite. Grädda ca 8 min på 180°C, tills flarnet flutit ut i formen och antagit en gyllenbrun ton. Låt svalna helt.

Jordnötskräm
Blanda ihop alla ingredienserna och fyll en spritspåse med slät tyll. Kyl krämen i 30 min. Spritsa kräm på hälften av flarnen och tryck ihop dem två och två. Förvara i tätslutande burk och servera inom 5 dagar.