Juliga fikon med färskost, salt choklad och Allerum

25 portioner
Ingredienser
  • 300 g Président Tartimalin Färskost
  • 50 g fikonmarmelad
  • 2 lime, zest och saft
  • 150 g torkade hackade dadla
  • Salt choklad
  • Allerum Tripple Cheese
Salt choklad
  • 150 g mörk choklad 70%
  • flingsalt
  • 1 lime, strimlat skal
Så här gör du

Blanda färskost med fikonmarmelad och limesaft. Spritsa blandningen i skålen. Dekorera med hackade dadlar, stickor av salt choklad, limezest och ostflarn.

Salt choklad
Smält chokladen i vattenbad och häll ut på ett bakplåtspapper. Strö över flingsalt och limeskal innan den stelnat. flarn Baka av små högar med ost på en silipatmatta eller bakplåtspapper på 175 grader i ca 10 min. Låt osten få en gyllenbrun färg så att den nötiga smaken kommer fram. Bryt i mindre bitar till dekoration.