Kaffewhoopies

Ca 20–25 st

Ingredienser

  • 100 g smält smör, avsvalnat
  • 60 g ägg
  • 150 g socker
  • 180 g Hjordnära Mild Naturell Yoghurt, 3%
  • 30 g Hjordnära mjölk, 3%
  • ¼ tsk vaniljsocker
  • 200 g vetemjöl
  • 80 g kakao
  • ¾ tsk bikarbonat
  • ¼ tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 50 g mörk choklad, fint hackad
Kaffecrème
  • 300 g siktat florsocker
  • 80 g mjukt Hjordnära smör
  • 130 g Bistro färskost
  • 2 msk kallt espresso kaffe

Gör så här

Vispa smör och socker luftigt. Rör i äggen. Blanda yoghurt och mjölk, rör i. Sikta alla torra ingredienser och vänd i tillsammans med den hackade chokladen. Rör bara precis tills allt är blandat. Häll smeten i en spritspåse med glatt tyll storlek 8 och låt vila en timme i kylen. Sätt ugnen på 170° varmluft med undervärme. Smörj en plåt i kanterna och lägg på bakplåtspapper. Fettet förhindrar pappret från att flyga runt i ugnen. Ta ut degen ur kylen och spritsa ut runda kakor på plåten. Kakorna skal vara ca 4 cm stora och ha ett par centimeters mellanrum, då de flyter ut en aning i ugnen. Tryck försiktigt till varje kaka med baksidan av en sked doppad i kallt vatten, så att de inte är så toppiga. Grädda i 6–8 min mitt i ugnen. Låt svalna helt.

Kaffecrème
Mixa florsocker och smör till en smulig massa, mixa i färskost. Blanda i kaffet och fyll en spritspåse med glatt tyll.

Samla whoopies så här
Para ihop kakorna två och två så att de passar bra i storlek. Spritsa upp kaffecrème på underdelen av varje par i ett vackert blommönster. Lägg på toppen på kakan och pressa till försiktigt. Sikta över florsocker över alla whoopies och förvara kallt i kylskåp. Håller ca 7 dagar i kylskåp i tätsluten burk.