Skölj linserna och låt rinna av. Strimla lök, paprika och zucchini. Stek grönsakerna i hälften av oljan några minuter i en gryta. Tillsätt tomatpuré och kryddor, stek ytterligare 1 minut. Tillsätt linser, krossade tomater, vatten och fond, låt koka upp och koka sakta i 15 minuter under lock.
Stek osten i resterande olja på hög värme tills den fått fin yta, lägg över i grytan och tillsätt grädde. Låt koka ytterligare 5 minuter. Späd med lite vatten om grytan blir för tjock. Smaka av med fond, salt, peppar och kryddor.
Hetta upp olivolja i en rymlig kastrull, fräs spenaten 30 sekunder och rör sedan i risonin. Smaka av med salt och peppar.
Näringsvärde per portion
Energi: 3923 kj/935 kcal
Fett: 54 g
Kolhydrater: 79 g
Protein: 32 g
Fibrer: 4 g
Salt: 3,11 g