Krispig sill ”ceasar”

10 portioner

Ingredienser

  • 20 färska sillfiléer
  • 1 huvud romansallad
  • 2 ägg
  • 3 dl gräddfil
  • 5 anjovisfiléer
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 skivor kavring
  • 50 g valfri fiskrom
  • 200 g Président Gruyère
  • Panko (asiatiskt ströbröd) eller vanligt ströbröd
  • 2 dl mjöl
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Citron

Gör så här

Klipp bort fenorna från sillfiléerna. Vispa ihop äggen i en bunke. Panera sillfiléerna i först mjölet, sen ägget och till sist pankon. Stek sillen krispig i smör i en stekpanna och salta och peppra lätt. Mixa ner viltöksklyftan och ansjovisen i gräddfilen. Riv ner skalet från en citron. Smaka av med salt och peppar. Riv kavringen grovt och rosta brödet i en stekpanna eller på ett bleck i ugnen tills det att det är helt torrt. Skölj salladen och bryt den i stora bitar. Riv osten grovt. Servera den ljumna, krispiga sillen med salladen, dressingen, osten, fiskromen och det krispiga brödet.