Kryddig Pannoumigryta “Kreol”

10 portioner
Ingredienser
  • 4 msk olja
  • 2 st röd paprika, strimlad
  • 100 g strimlad lök
  • 25 g hackad vitlök
  • 3 dl kärnfria gröna oliver, avrunna
  • 3 dl cornichons, avrunna
  • 2 dl syltlök, avrunnen
  • 1–3 tsk sambal oelek
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 30 ml koncentrerad grönsaksfond
  • 5 dl Skånemejerier Vispgrädde
  • 5 dl Skånemejerier Mjölk, 3%
  • 600 g Pannoumi, tärnad
Till servering:
  • Ris eller matvete
Så här gör du

Hetta upp 2 msk olja i en kastrull och fräs paprika, lök, vitlök, oliver, cornichons och syltlök några minuter på försiktig värme. Pudra på vetemjöl och paprikapulver, låt det fräsa 30 sekunder under omrörning och slå sedan i grädde, mjölk, sambal och fond under fortsatt omrörning. Låt det koka sakta 15 minuter tills det fått fin konsistens. Smaka av med fond, sambal, salt och peppar.

Stek Pannoumin i resterande olja, antingen i stekbord eller het ugn. Blanda ner Pannoumin och servera tillsammans med ris eller matvete.

Näringsvärde per portion
Energi: 2123 kj/510 kcal
Fett: 43 g
Kolhydrater: 12 g
Protein: 17 g
Fibrer: 1 g
Salt: 3,24 g