Kyckling persillade med tomat och mozzarella

10 portioner

Ingredienser

  • 10 st kycklingbröstfilé
  • 30 ml pressad citron
  • 15 ml flytande honung
  • 10 g rivet citronskal
  • 20 g finhackad vitlök
  • 50 ml rapsolja
  • 10 g hackad färsk persilja
  • 1000 g cocktailtomat
  • 500 g Galbani Mozzarella Cocktail
  • 200 g färsk bladspenat
  • 1200 g risoni, kokt
  • 20 g färsk basilika, strimlad

Gör så här

Vispa samman citronsaft, skal, olja, honung, vitlök och persilja, smaka av med salt och svartpeppar. Lägg kycklingen på bleck tillsammans med cocktailtomaterna. Stek i ugn, ca 25 minuter på 160 grader, ös med stekskyn under stekningen. Lyft upp kycklingen och vänd i mozzarella, spenat, risoni och basilika, smaka av med salt och svartpeppar. Lägg upp på tallrikar, toppa med kycklingbröstet.