Kycklingburgare med osttzatziki

10 portioner
Ingredienser
  • 1 500 g kycklingfärs
  • 2 dl gräslök eller sticklök, skuren
  • 4 dl Ljuva Ostcrème Stark
  • 2 st ägg
  • salt
  • svartpeppar, grovmalen
  • chiliflakes (efter egen smak)
Tzatziki
  • 4 dl turkisk yoghurt
  • 4 st vitlöksklyftor, rivna
  • 2 dl Ljuva Ostcrème Stark
  • 1 msk fransk senap
  • 1 dl gräslök, finskuren
  • salt och svartpeppar
Picklad lök
  • 500 g rödlök, fint skivad
  • 3 dl vatten
  • 1 dl ättika 24%
  • 2 dl rörsocker
Så här gör du

Burgare
Blanda kycklingfärs, lök, ostcrème och eventuellt chiliflakes. Blanda i ägg och smaka av med salt och svartpeppar. Forma till fina burgare och grilla eller stek.

Tzatziki
Blanda yoghurt, vitlök, ostcrème och senap. Vänd ner gräslök och smaka av med salt och svartpeppar.

Picklad lök
Koka upp vatten, ättika och socker tills sockret löst sig. Lägg löken i en burk med förslutningsbart lock och slå den kokande lagen över löken. Låt stå dra i minst en timme.