Kycklingfärslimpa med rostad pumpa

25 portioner

Ingredienser

Kycklingfärslimpa
  • 3 dl bondbönor, kokta och malda
  • 5 dl hirs, kokt
  • 3 dl Lindahls Kvarg 9,2%
  • 7 st ägg
  • 6 st vitlöksklyftor, finhackad
  • 2000 g kycklingfärs
  • 2 dl persilja, hackad
  • 1½ tsk salt
  • 1 msk peppar
Rostad pumpa
  • 1300 g pumpa, skalad och tärnad
  • 1 dl rapsolja
  • salt och vitpeppar
  • tomat- eller chiliflakes
Honung & chilidippa
  • 3 dl Hjordnära Crème fraiche
  • 2 dl Lindahls Kvarg 9,2%
  • 1 dl flytande svensk honung
  • 50 g salladslök, fint skivad
  • rapsolja
  • flingsalt

Gör så här

Kycklingfärslimpa
Blanda alla ingredienser och gör ett stekprov. Justera eventuellt smak och konsistens. Forma limpor i ett bleck och baka av på 175°C 10% combi tills 72°C kärntemperatur.

Rostad pumpa
Blanda pumpa och rapsolja. Krydda och stek i ugn i ca 15 min.

Honung & chilidippa
Blanda alla ingredienser och ringla över lite rapsolja och flingsalt.