Kycklingleverpastej med picklad lök och friterad grönkål

Ingredienser

  • 300 g Kycklinglever
  • 2 st Schalottenlökar
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • Smör att steka i
  • 6 cl Konjak
  • 4 st Ägg
  • 300 g Smör
  • 1 dl Grädde
  • Salt
  • Peppar
  • 10 bitar Grönkål, ca 2 x 2 cm
  • Olja till fritering
  • 10 st Cornichoner
  • Knäckebröd

Gör så här

Finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs löken tills den är mjuk. Koka ihop med konjak.

Mixa kycklinglever, lökblandning och ägg till en slät massa. Smält smöret och tillsätt försiktigt under mixning. Koka upp grädden och rör i. Smaka av med salt och peppar. Sila smeten. Häll i en glasburk som täcks med plastfolie. Sätt ugnen på 150˚ och baka pastejen till den har en kärntemperatur på 68˚. Låt svalna med plasten på.

Fritera grönkålen på 160˚ tills den har blivit krispig.

Toppa med pastejen med skivade cornichoner och friterad grönkål. Serveras med knäckebröd.