Kycklingsoppa med persiljecrème

10 portioner

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé eller kycklinglårfilé
  • 100 g smör
  • 200 g schalottenlök
  • 150 g morot, slantad
  • 1 chilifrukt, finhackad
  • 1 l kycklingbuljong
  • 500 g passerade tomater
  • 6 dl pastahjul
  • 1 msk vitlök, pressad
  • 200 g purjolök, strimlad
  • 2 ½ dl grädde
  • 400 g Ljuva Ostcrème
  • 1 krm cayennepeppar
  • salt och peppar att smaka av med
Persiljecrème
  • 200 g Bistro Färskost
  • 1 st citron, skal och saft
  • 1 dl persilja, hackad
  • 1 msk flingsalt

Gör så här

Bryn kycklingen i smör. Tillsätt schalottenlök, morötter och chili. Häll i kycklingbuljong och passerade tomater. Tillsätt pastan och vitlök, purjolök, grädde och ostcrème. Koka ca 15 min på svag värme. Smaka av med cayennepeppar, salt och vitpeppar.

Persiljecrème
Vispa ihop alla ingredienser och klicka ner i soppan vid serveringen.