Lantbröd

2 st limpor
Ingredienser
  • 50 g torrjäst
  • 5 dl Ljuva Ostcrème
  • 1 dl vatten
  • 1 dl sirap
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 8 dl vetemjöl
  • 8 dl rågsikt här får man justera lite med mjölet så att det blir en bra fast deg
Så här gör du

Blanda jäst med ostcrème, vatten, sirap, olja, salt. Tillsätt mjölet lite i taget tills du får en smidig deg. Jäs i ca 40 minuter eller till dubbel storlek. Forma degen till en limpa och strö över lite mjöl. Lägg limpan på en bakplåtsklädd ugnsplåt eller i smorda brödformar. Skär snygga snitt över limpan. Låt jäsa i ca 30 minuter. Baka på 180°C i ca 35 minuter, eller tills den fått en vacker färg. Låt sedan svalna på galler.