Lantbröd

2 st limpor

Ingredienser

  • 50 g torrjäst
  • 5 dl Ljuva Ostcrème
  • 1 dl vatten
  • 1 dl sirap
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 8 dl vetemjöl
  • 8 dl rågsikt här får man justera lite med mjölet så att det blir en bra fast deg

Gör så här

Blanda jäst med ostcrème, vatten, sirap, olja, salt. Tillsätt mjölet lite i taget tills du får en smidig deg. Jäs i ca 40 minuter eller till dubbel storlek. Forma degen till en limpa och strö över lite mjöl. Lägg limpan på en bakplåtsklädd ugnsplåt eller i smorda brödformar. Skär snygga snitt över limpan. Låt jäsa i ca 30 minuter. Baka på 180°C i ca 35 minuter, eller tills den fått en vacker färg. Låt sedan svalna på galler.