Lasagne med rökt lax, spenat och sötpotatis

10 portioner
Ingredienser
  • 800 g lasagneplattor
Béchamelsås
  • 20 g Skånemejerier Smör
  • 7 dl Skånemejerier Mjölk 3%
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • ¼ tsk muskotnöt, riven
  • maizena
Fyllning
  • 800 g kallrökt lax, skivad
  • 600 g grillad paprika, strimlad
  • 200 g sötpotatis, tunt skivad
  • 200 g spenat
  • 350 g Galbani Mozzarella Grattugiata
Färskosthummus
  • 3 dl kikärtor, kokta och avrunna
  • 2 msk vitlök, pressad
  • 1 msk Tahini (kan uteslutas)
  • 2 dl rapsolja
  • 150 g Président Tartimalin Färskost
  • 1 krm spiskummin
  • 2 msk citronsaft
  • salt efter smak
  • 75 g soltorkade tomater i olja, strimlade
  • 1 dl koriander eller persilja, hackad
Så här gör du

Béchamelsås
Smält smör i en kastrull, häll på mjölk och tillsätt kryddorna. Vispa hela tiden och var försiktig med värmen. Tillsätt maizena. Koka tills såsen tjocknat.

Lasagne
Varva fyllning med béchamelsås och lasagneplattor i en ugnsfast form. Spara cirka 2 dl béchamelsås och 100 g Mozzarella Grattugiata till det översta lagret. Baka av på 175°C till 76°C kärntemperatur. Bäst resultat får man om lasagneplattorna får svälla några timmar innan avbakning. Servera med färskosthummus.

Färskosthummus
Mixa ingredienserna och smaka av med citron och salt. Vänd ner tomaterna. Toppa med koriander eller persilja.