Lasagne rosso verde med spenat och svamp

20 portioner

Ingredienser

  • 500 g champinjoner, hackade
  • 6 finhackade vitlöksklyftor
  • 4 dl basilika, finhackad
  • 5 dl pinjenötter eller solroskärnor
  • ½ msk chiliflakes
  • 4 gula lökar, hackade
  • 1 ½ kg bladspenat
  • 2 krm muskot
  • ca 60 gröna lasagneplattor
  • 1 ½ kg Cottage Cheese
  • 1 ½ kg tomatsås
  • 500 g Gratängost
  • salt och nymalen peppar
  • smör till stekning

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Stek champinjonerna i smör. Tillsätt vitlök, basilika och pinjenötter. Krydda med chiliflakes, salt och peppar. Stek löken långsamt i smör tills den har fått lite färg. Tillsätt spenaten och krydda med muskot, salt och peppar. Varva lasagneplattor med Cottage Cheese, tomatsås, spenat och champinjonströsslet i bleck. Toppa med gratängost. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min. Servera lasagnen med en grönsallad.