Libabröd med lammköttbullar och picklad lök

10 portioner

Ingredienser

Picklad lök
  • 5 st rödlök, fint strimlad
  • 3 dl rödvinsvinäger
  • 1 dl socker
Lammköttbullar
  • 1 kg lammfärs
  • 1 st gul lök, hackad
  • 2 st vitlöksklyftor, pressade
  • 2 st ägg
  • ströbröd
  • salt och peppar
  • smör till stekning
  • 4 dl Bistro Färskost
  • 1 msk timjan
  • 1 msk harrisa
  • 2 st citroner, zest
  • 10 st libabröd
  • bladpersilja

Gör så här

Picklad lök
Rör samman vinäger och socker. Lägg i rödlök och låt dra i minst 1 timme.

Lammköttbullar
Blanda färs, lök, vitlök, ägg och ströbröd. Krydda med salt och peppar. Rulla till små köttbullar och stek.

Rör ihop färskost med timjan, harrisa och zest från citron. Krydda med salt och peppar. Bre färskosten på brödet. Lägg på lammbullar och toppa med rödlök och hackad persilja.