Linsbiffar med myntasås

10 portioner | 45 min

Ingredienser

Linsbiffar
  • 8 dl gröna linser
  • 6 st ägg
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 msk chiliflakes
  • 2 dl solrosfrö
  • 200 g gul lök, hackad
  • 200 g Lindhals Cottage Cheese
  • 2 msk gräslök eller dill
  • 150 g gröna oliver, grovt hackade
  • salt och peppar
  • vitlökspulver
  • smör och rapsolja att steka i
Myntasås
  • 2 dl Lindahls Grekisk Yoghurt
  • 3 msk rivet skal från citron
  • 1 tsk svartpeppar
  • 4 tsk paprikapulver
  • 0,2 l färsk mynta, hackad
  • 2 msk honung
  • salt

Gör så här

Linsbiffar
Sjud linserna i saltat vatten i 25 minuter. Det gör inget om de kokar sönder, då håller biffarna ihop bättre. Vispa ihop ägg och tomatpuré med chiliflakes, solrosfrön, hackad lök, cottage cheese, oliver och kryddor. Slå av vattnet från linserna och blanda ner linserna i äggblandningen. Mosa linserna medan allt rörs ihop. Stek biffarna i smör. Klicka ut cirka en deciliter av smeten per biff.

Myntasås
Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Servera med ugnsrostade rotfrukter.