Borsta och tvätta potatisen. Kok dem i välsaltat vatten och låt dem svalna. Skiva potatisen i centimetertjocka skivor. Fräs lök, paprika och ostfärs hastigt i oljan, ställ sedan åt sidan.
Vispa samman ägg, ostcrème och mjölk, smaka av med salt och peppar. Slå smeten i smorda bleck och strö på potatisröran. Grädda i ugn, 200° i ca 15 minuter.
Vispa crème fraichen fluffig, blanda i färskost och basilika, smaka av med salt och peppar. Servera fritatan tillsammans med sås och sallad.
SMARTA ALTERNATIV
Frittata är ett utmärkt sätt att ta vara på kokt potatis, grönsaksrester eller linser. Går att laga direkt i bleck i ugn för minimal handpåläggning.
NÄRINGSVÄRDEN PER PORTION
Energi 608,2 kj / 144,9 kcal
Fett 9,9 g
– varav mättat fett 3,5 g
Kolhydrater 6,9 g
– varav sockerarter 1,6 g
Protein 6,6 g
Fibrer 0,8 g
Salt 0,3 g