Ljuvlig fiskgryta med röd curry

10 portioner

Ingredienser

  • 250 g purjolök, strimlad
  • smör, att steka i
  • 400 g champinjoner, bitar
  • 2–4 msk röd curry
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 burk kokosmjölk, cirka 400 g
  • 1,5 l fiskbuljong, alt. grönsaksbuljong (vatten + tärning/fond)
  • 400 g Ljuva Ostcrème Stark
  • 4 msk lime, zest och saft
  • 2 msk ingefära, riven
  • 800 g vit fiskfilé (t.ex. torsk), tärningar
  • 200 g sockerärter, i bitar
  • 15 körsbärstomater, i halvor
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Fräs purjolöken mjuk i smör. Låt champinjonerna fräsa med någon minut. Lägg i curry och tomatpuré och fräs ytterligare en minut. Häll på kokosmjölk, buljong, ostcrème, lime och ingefära och låt koka ihop 5 minuter. Sänk värmen på soppan så att den bara sjuder försiktigt och lägg ner fisk, sockerärter och körsbärs- tomater. Sjud i cirka 5 minuter, tills fisktärningarna är fasta. Smaka av med salt och peppar.