Matmuffins

10 personer, 2 muffins per person
Ingredienser
  • 180 g Vetemjöl
  • 100 g Grahamsmjöl
  • 15 g Bakpulver
  • 5 g Salt
  • 130 g Ägg, helt
  • 200 ml Hjordnära Ekologisk Filmjölk 3%
  • 100 g Soltorkad tomat, i olja, avrunnen
  • 100 g Galbani Mozzarella Cocktail, avrunnen
Så här gör du

Grovhacka tomater och mozzarella. Lägg alla torra ingredienser i blandaren. Blanda tills det är klumpfritt. Blanda i de våta ingredienserna och tillsätt avslutningsvis tomater och mozzarella. Smörj muffinsformar med sprayfett. Klicka ut smeten i formarna det skall bli 20 st/200 st. Grädda i ugnen, ca 20 minuter i 180°. Servera muffinsen nygräddade.

SMARTA ALTERNATIV
Byt ut mozzarella och tomat mot andra rester som grillade grönsaker, kokt potatis eller riven ost. Fungerar fint som ett mättande mellanmål eller till soppa.

NÄRINGSVÄRDEN PER PORTION
Energi 976,3 kj / 231,8 kcal
Fett 10,4 g
– varav mättat fett 2,2 g
Kolhydrater 25,3 g
– varav sockerarter 1,4 g
Protein 8,5 g
Fibrer 1,9 g
Salt 1,5 g