Matmuffins med salladsost och bakade tomater

12 stora muffins
Ingredienser
  • 200 g cocktailtomater
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 msk olivolja
  • 350 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 4 st ägg
  • 1,5 dl olja
  • 300 g små blomkålsbuketter, blancherade, väl avrunna
  • 200 g Santorina salladsost, väl avrunnen
  • Muffinsplåt till ugnen
  • Formspray
Så här gör du

Lägg tomaterna på ett bleck, smaksätt med olivolja och timjan. Rosta i ugn, 4–6 minuter på 220°. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Vispa äggen fluffiga, vispa i oljan med tunn stråle och vänd till sist i mjölblandningen. Avsluta med att röra i blomkål, tomater och salladsost. Smaka av degen med salt och svartpeppar. Använd formspray till muffinsformarna. Klicka upp degen i formarna och baka dem i ca 30 minuter på 160° tills de är genombakade och fått fin färg.

Näringsvärde per portion
Energi: 1276 kj/307 kcal
Fett: 20 g
Kolhydrater: 23 g
Protein: 9 g
Fibrer: 2 g
Salt: 0,96 g