Matvete-otto med Pannoumi

10 portioner
Ingredienser
  • 1,75 l vatten
  • 30 ml koncentrerad flytande grönsaksfond
  • 150 g hackad gul lök
  • 75 g smör
  • 500 g torkad matvete
  • 15 ml olja
  • 400 g Pannoumi, Ostfärs
  • 200 g spenatblad
  • 200 g cocktailtomater, klyftade
  • 20 ml mild vit vinäger
  • 50 g plockade basilikablad
  • salt och svartpeppar
Så här gör du

Koka upp vattnet med fonden, varmhåll det. Fräs lök och matvete några minuter i smöret i en gryta. Slå i den varma buljongen lite i taget och rör om regelbundet. Fortsätt att späda och låt det koka sakta tills grynen är mjuka. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs ost, tomat och spenat några sekunder. Rör ner det i risotton. Smaksätt med vinäger, salt och peppar. Servera i varma djupa tallrikar.