Medelhavspaj med vispad brie

10 portioner
Ingredienser
  • 7 st ägg
  • 5 dl Skånemejerier Mjölk, 3%
  • 5 dl riven Allerum Präst
  • 2 st gröna paprikor
  • 1 st stor rödlök
  • 2 st klyftor vitlök
  • 6 g salt
  • 0,5 g svartpeppar malen
  • 100 g babyspenat (färsk)
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 msk olivolja
  • 2 st färdiga pajskal eller 400 g pajskal halvgastroform
  • 2 dl svarta eller gröna oliver
  • hackad basilika
  • 500 g Président Brie
  • 4 msk Skånemejerier Vispgrädde
Så här gör du

Förgrädda pajskalen. Bryn grönsakerna lätt i lite olivolja, salta och peppra. Vispa ihop ägg, mjölk, ost och basilika, smaka av med salt och peppar. Lägg grönsakerna och babyspenaten i det förgräddade skalet och häll över äggstanningen. Dela och lägg på tomaterna och placera ut oliverna. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter tills äggstanningen stelnat.

Vispad brie
Hyvla bort kanterna på brieosten med en osthyvel. Osten bör stå i kylen i minst en timme innan du börjar hyvla. Skär osten i kuber och lägg ner i en mixer. Mixa osten och grädden till en slät massa. Klicka ut på den färdiga pajen.

Näringsvärde per portion
Energi: 2546 kj/609 kcal
Fett: 46 g
Kolhydrater: 24 g
Protein: 24 g
Fibrer: 1 g
Salt: 1,73 g