Mellismuffins

Ca 10–12 st
Ingredienser
Ost- & Skinkmuffins
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1½ dl Skånemejerier Mjölk 3%
  • 1 st ägg
  • 25 g Skånemejerier Smör, smält
  • 1 dl riven ost
  • 100 g skinka, strimlad
  • riven ost att strö över
Bärmuffins
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1½ dl Skånemejerier Mjölk 3%
  • 1 st ägg
  • 25 g Skånemejerier Smör, smält
  • 100 g Président Färskost Tartimalin
  • 2 tsk citronzest
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 dl bär
Så här gör du

Ost- & Skinkmuffins
Blanda alla torra ingredienser. Blanda mjölk, ägg och smör. Rör ihop allt till en jämn smet och blanda i ost och skinka. Klicka ut i formar. Strö över lite riven ost. Grädda i ugn på 200°C i ca 15–20 min.

Bärmuffins
Blanda alla torra ingredienser. Blanda mjölk, ägg och smör. Rör ihop allt till en jämn smet. Klicka ut i formar. Blanda färskost med citronzest och vaniljpulver. Lägg en rejäl klick i muffinsen och tryck ner bär i den. Grädda i ugn på 200°C i ca 15–20 min.