Minicupcake med passionsfruktscurd

25 stycken
Ingredienser
  • 200 g mjöl
  • 5 g bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 100 g Skånemejerier Filmjölk
  • 60 g rapsolja
  • 100 g Skånemejerier Smör
  • 40 g ljust muscovadosocker
  • 200 g socker
  • 3 ägg
Frosting:
  • 45 g rumstempererat Skånemejerier Smör
  • 75 g Président Tartimalin Färskost
  • 4 dl florsocker
Passionfruktscurd:
  • 100 g passionfruktsjuice (ca 7 frukter)
  • 2 st ägg
  • 30 g socker
  • 1 st gelatinblad
  • 250 g Skånemejerier Osaltat Smör
Så här gör du

Vispa smör och socker tills ljust och luftigt, tillsätt sedan äggen ett i taget. Sikta i salt, mjöl och bakpulver. Blanda tills det är en smet och slå i olja och filmjölk. Spritsa eller skeda ner kakmixen i cupcakeformar, baka på 160° i ca 13–16 minuter. Låt dem svalna.

Spritsa curd i mitten på kakan genom att trycka in en liten tyll från botten. Toppa kakan med frosting och curd.

Frosting:
Vispa ihop färskost och smör, tillsätt florsocker lite i taget. Vispa därefter tills frostingen har blivit vit och fluffig.

Passionfruktscurd:
Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Värm upp frukt-juice, ägg och socker till 83 grader, tillsätt gelatinbladet. Skär smöret i mindre bitar, vispa i ihop den varma curden med smöret, låt det svalna i kyl i minst 2 timmar.