Morotskaka

10 portioner
Ingredienser
Morotskaka
  • Skånemejerier Smör
  • skorpmjöl
  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk malen kardemumma
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 4 dl morötter, finrivna
  • 1 ½ dl rapsolja
Glasyr
  • 100 g Skånemejerier Smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 st citron, skal
  • 200 g Président Tartimalin Färskost
Så här gör du

Morotskaka
Smörj och bröa en form. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten. Vänd sedan ner morötter och rapsolja. Grädda i cirka 50 minuter. Kakan ska inte vara kladdig i mitten. Låt svalna.

Glasyr
Vispa ihop alla ingredienser. Om du vill ha glasyren lite tjockare, använd mer florsocker. Bre på glasyren först när kakan svalnat helt.