Mozzarella med tomatbröd och ruccolapesto

10 portioner
Ingredienser
  • 10 st Galbani Mozzarella di Bufala D.O.P à 125 g
  • 500 g salladsgrönsaker
Till bröden
  • 400 g baguette (30 skivor)
  • 200 ml olivolja
  • 20 g finhackad vitlök
  • 400 g tomater
Till pesto
  • 50 g ruccolablad
  • 25 g färsk basilika
  • 50 g pinjenötter eller solroskärnor
  • 15 g finhackad vitlök
  • 150 g Galbani Grana Padano 28%, färskriven
  • 200 ml olivolja
Så här gör du

Blanda olja och vitlök. Lägg ut baguetteskivorna på bleck och pensla med vitlöksoljan. Rosta dem i het ugn tills de är
gyllenbruna. Dela tomaterna och ta bort kärnhuset och vätskan. När det är dags att servera gnugga bröden med tomatköttet. Lägg alla ingredienserna till peston i en mixer och mixa till en grynig sås. Smaka av med salt och svartpeppar. Lägg grönsakerna i botten på djupa tallrikar. Lägg på mozzarellan, drag isär den och skeda på peston. Toppa med bröden och servera direkt. För att göra rätten ”nötfri”, byt ut pinjenötterna mot solrosfrön.