Mozzarellamacka med pulled ostronskivling

10 portioner
Ingredienser
  • 10 skivor surdegsbröd
  • 30 ml olivolja
  • 10 st Galbani Mozzarella 125 g
  • 3 dl tomatpesto
  • 200 g Ljuva Ostcrème Stark
  • sallad
  • basilikablad
Till svampen
  • 600 g ostronskivling
  • 2 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 30 ml rapsolja
  • 15 ml japansk soja
  • 1,5 dl vatten
  • 20 ml pressad lime
  • 30 ml farinsocker
  • 15 ml balsamico vinäger
Så här gör du

Börja med svampen. Strimla löken i tunna båtar, skiva vitlöken tunt och riv svampen i tunna strimlor. Hetta upp oljan och stek lök, vitlök och svamp i några minuter tills löken är mjuk. Tillsätt soja, vatten, lime, farin och balsamico. Fortsätt steka tills vätskan kokt bort och svampen blivit krispig.

Pensla brödet med olivolja, grilla det knaprigt och bred på ostcrème. Lägg på sallad och svamp, riv en mozzarella på toppen och avsluta med pesto och basilika.