Muffins med krispig pancetta och mozzarella

Ca 20 små muffins
Ingredienser
  • 20 st Galbani minimozzarella
  • 200 g pancetta, tärnad, stekt
Till degen:
  • 350 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 4 st ägg
  • 1,5 dl mild olivolja
  • Muffinsplåt till ugnen
  • Formspray
Topping:
  • 0,75 dl Galbani Ricotta
  • 0,75 dl Galbani Mascarpone
  • 1 msk citronzest
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 tsk finhackad vitlök
  • 5 st Galbani minimozzarella
Så här gör du

Blanda mjöl, bakpulver och salt. Vispa äggen fluffiga, vispa i oljan med tunn stråle och vänd till sist i mjölblandningen. Avslut med att röra i pancetta. Smaka av degen med salt och svartpeppar.

Klicka upp degen, placera en minimozzarella i varje klick. Placera degknytena i formarna och baka dem i ca 15 minuter på 200° tills de är genombakade och fått fin färg.

Vispa samman toppingen när muffinsen svalnat och lägg på en kvarts mozzarella på varje.