Ingredienser
- 6 kg fläskkött, strimlat
- 5 gula lökar, i klyftor
- olja
- 5 msk Five spice
- 1 hink Ljuva Ostcrème Stark
- 3–4 l buljong, vegetarisk eller höns
- 1–1 ½ dl vitvinsvinäger
- 6 morötter, grovstrimlade
- ½ kg skärbönor, delade
- 600 g aprikoser, halverade
- 1 l persilja, grovhackad
- salt och peppar
Couscous
- 30 port stor couscous
- 5 morötter, grovrivna
- 2–3 dl äppelcidervinäger
- 1–2 dl olivolja
- salt och peppar
Så här gör du
Gryta: Bryn fläsk och lök i olja med five spice, och lägg i en gryta tillsammans med ostcrème och buljong, koka upp och låt sedan sjuda i 30 minuter. Tillsätt morötter, bönor, aprikoser och persilja, salta och peppra och smaka av med vinäger. Sjud ytterligare 10 minuter och servera med couscous.
Couscous: Koka couscous enligt anvisningarna. Blanda med morot, vinäger, olja salt och peppar.