Mustig gryta med fläsk, aprikos och couscous

30 portioner

Ingredienser

  • 6 kg fläskkött, strimlat
  • 5 gula lökar, i klyftor
  • olja
  • 5 msk Five spice
  • 1 hink Ljuva Ostcrème Stark
  • 3–4 l buljong, vegetarisk eller höns
  • 1–1 ½ dl vitvinsvinäger
  • 6 morötter, grovstrimlade
  • ½ kg skärbönor, delade
  • 600 g aprikoser, halverade
  • 1 l persilja, grovhackad
  • salt och peppar
Couscous
  • 30 port stor couscous
  • 5 morötter, grovrivna
  • 2–3 dl äppelcidervinäger
  • 1–2 dl olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

Gryta: Bryn fläsk och lök i olja med five spice, och lägg i en gryta tillsammans med ostcrème och buljong, koka upp och låt sedan sjuda i 30 minuter. Tillsätt morötter, bönor, aprikoser och persilja, salta och peppra och smaka av med vinäger. Sjud ytterligare 10 minuter och servera med couscous.

Couscous: Koka couscous enligt anvisningarna. Blanda med morot, vinäger, olja salt och peppar.