Ostkräm med picklade kantareller

Ingredienser
Flarn
  • 150 g Smör (rumstempererat)
  • 5 dl Vetemjöl
  • 3 msk Vatten
  • 2 tsk Cayennepeppar
Kräm
  • 4 dl Allerum Präst, riven
  • 3 st Ägg
  • 2 dl Mjölk
  • 1 dl Grädde
  • 1 tsk Salt
Svamp
  • 2 dl Kantareller (låt ligga i lagen och dra över natten)
  • ½ dl Vatten
  • ½ dl Ättika
  • ½ dl Socker
  • 1 st Färskt lagerblad
  • 5 st Svartpepparkorn
  • Salt
  • Körvel till garnering
  • Rårörda lingon till garnering
Så här gör du

Knåda ihop smör, vetemjöl, vatten och cayennepeppar till en deg. Kavla degen tunt (ca 4 mm) på en plåt och ställ i kylen ca 20 min. Baka sedan av på 200˚ i ca 8 min eller till en gyllenbrun färg. Låt svalna och bryt sedan till små flarn.

Vispa ut äggen i mjölk, grädde och salt. Vänd ner osten. Lägg i små glasburkar eller koppar och baka av på 180˚ i ca 20 min eller tills stanningen har stelnat.

Rensa kantarellerna och skär i mindre bitar. Koka upp vatten, ättika, salt och socker med lagerblad och svartpeppar. Häll i svampen och låt svalna.

Lägg kantareller och flarn ovanpå ostkrämen och toppa gärna med lite körvel och rårörda lingon.