Ostpaj och betor med chèvre

10 portioner
Ingredienser
Pajdeg
  • 6 dl mjöl
  • 250 g smör, rumstempererat
  • 6 msk kallt vatten
  • 2 krm salt
Pajfyllning
  • 500 g valfri riven ost, gärna rester
  • 4 dl mjölk
  • 3 dl Bistro Färskost naturell
  • 6 ägg
  • Salt
  • Peppar
Betor med chèvre
  • 1 kg kokta rödbetor
  • 100 g råa rödbetor
  • 20 g färsk dragon
  • 2 dl rapsolja
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1/2 msk socker
  • 2 citroner
  • 500 g Président Chèvre
  • 100 g valfria nötter
  • Olja
  • Salt
  • Peppar
Så här gör du

Pajdeg
Gör degen i en matberedare, mixa mjölet tillsammans med smöret och tillsätt vattnet och saltet. Låt degen vila i ca en timme och kavla därefter ut den tunt. Lägg degen i en 28 cm springform och nagga degen.

Pajfyllning
Mixa mjölken med färskosten i en mixer. Tillsätt äggen och salta och peppra lätt. Lägg den rivna osten i pajskalet och slå på äggstanningen. Grädda i ugn på 190° i ca en timme.

Betor
Skala och klyfta de kokta rödbetorna. Lägg dem på en plåt och ringla över olja, salta och peppra. Rosta betorna på 175° i 15 minuter. Tvätta de råa rödbetorna och skiva dem tunt och lägg i kallt vatten. Strimla dragonen och ta hälften av den och blanda med oljan och vinägern. Riv ner citronskalen i oljan och salta och peppra och ta i sockret. Dela chèvren i grova bitar. Lägg de rostade betorna på ett fat. Strö på chèvre och nötterna. Ringla över vinägretten. Lägg på de råa betorna och garnera upp med resterande dragon.