Ostsallad med bönor och ranchdressing

10 portioner
Ingredienser
  • 400 g småbladig sallad
  • 300 g Skånemejerier Edamer, tärnad
  • 200 g hyvlad mandel
  • 500 g sockerärtor eller gröna bönor
  • 4 st schalottenlökar
  • 5 st sötpotatisar
  • 1 msk olivolja till stekning
Dressing
  • 3 dl Skånemejerier Crème Fraiche
  • 1 st citron, zest och juice
  • 1 st klyfta vitlök
  • 1 knippe dill, hackad
  • 1 knippe persilja, hackad
  • 1 knippe gräslök, hackad
  • 3 st schalottenlökar, finhackade
Så här gör du

Rör ihop alla ingredienserna till dressingen, smaka av med salt och generöst med svartpeppar. Låt dressingen stå minst 15 minuter i kylen innan den serveras.

Skala sötpotatis och tärna den, smaksätt med salt, peppar och 1 msk olivolja. Rosta dem i ca 30 minuter på 200°, rör om med jämna mellanrum.

Rosta mandeln i 5 minuter samtidigt som potatisen, låt svalna.

Skär bönorna i tredjedelar, skär schalottenlöken i strimlor. Hetta upp en stekpanna och stek löken några minuter i resterande olivolja. Tillsätt sedan bönorna, rostad sötpotatis och rostad mandel, rör om och smaksätt med salt och peppar.

Blanda de avsvalnade grönsakerna med salladsblad och ost, ringla på dressing och servera i djupa tallrikar.

Tips!
Valet av ost gör att salladen upplevs olika premium i kundens ögon. Prata med Skånemejeriers säljare för råd och tips om hur du kan presentera dina ostval för kunderna.