Paella med Pannoumi

10 portioner
Ingredienser
Paella:
  • 100 ml olivolja
  • 150 g lök, hackad
  • 50 g vitlök, hackad
  • 1 g saffran
  • 5 g rökt paprika
  • 5 g stark paprika
  • 4 st lagerblad
  • 400 g risottoris
  • 1,5 l grönsaksfond
Topping:
  • 1 kg Pannoumi Stek & Grillost, tärnad
  • 1 kg paprika i tärningar
  • 200 g oliver, kärnfria
  • 500 g zucchini, tärnad
  • 100 ml olivolja
Till servering:
  • 100 g plockad bredbladig persilja
  • 150 g citronklyftor (10 st)
  • 300 g aioli
Så här gör du

Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök, vitlök och kryddor några minuter. Rör i riset och låt det fräsa ytterligare 1 minut. Koka upp fonden och tillsätt fonden lite i taget och låt det koka sakta, rör om med jämna mellanrum. När all fonden är tillsatt och riskornen är kokta så lägg över paellan i bleck. Stek Pannoumin och grönsakerna i oljan på hög värme. Lägg det ovanpå riset och strö över persiljan. Servera tillsammans med aioli och citron.

Näringsvärde per portion:
Fett 63 g, Protein 27 g, Kolhydrater 42 g.